Solceller

Solceller er en god investering af lave til sin bolig. Vi gør det muligt for dig at spare penge på de nuværende meget dyre el-regninger, via solceller. Mange vælger denne mulighed, da solceller også hjælper til en grønnere løsning af strøm til boligen. Alt som nu bruger el fra dit hus, kan altså blive billigere via et solcelleanlæg.

Vinder af årets el-installatør 2022

Autoriseret

El-Installatør

Hvad er Solceller?

Solceller giver mange muligheder. Solceller anvendes til at producere el fra solens lys. Selv når der er overskyet bliver der produceret elektricitet. Det sker fordi solceller ikke bliver aktiveret af selve solstrålerne, men af lyset som skabes af solen. Solceller producerer det som der hedder jævnstrøm. Hvilken styrke af elektricitet der bliver produceret, hænger sammen med solens intensitet og solcellernes størrelse.

Til den mere tekniske del, så er solceller en halvleder af silicium. Her går strømmen kun en vej. Dette gør materialets elektroner kun bevæger sig i en retning, når der bliver tilført energi.

Solceller pris

Når man vælger hvilke slags solceller man skal investerer i, er det vigtigt at forstå forskellen i kvalitet. Den kan nemlig betyde meget for den besparelse man i sidste ende kan lave. Nye solceller kan netop udnytte 20% af solens energi, hvor denne del bliver omdannet til strøm du som forbruger kan udnytte i hjemmet. 

Ældre modeller af solceller kan dog kun komme op på omkring 9 til 15% udnyttelse af solens energi. Dette kan påfører længere tid til at få tilbagebetalt sin investering. Derfor er det vigtigt at finde ud af hvilken løsning man leder efter. Her kan vi altid hjælpe dig med at finde frem, til lige det resultat du leder efter.

Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg bliver typisk tilsluttet et el-netværk, som er offentlig. Strømmen som kommer fra dit solcelleanlæg er jævnstrøm. For at denne form for strøm kan bruges, skal det omdannes til vekselstrøm. Dette sker ved at lægge en net-inverter i boligen. 

Net-inverteren skal placeres i nærheden af elmåleren. Herfra løber strømmen fra dit solcelleanlæg så ud i boligens stikkontakter, som er blandet med strøm fra dit nuværende elselskab.

Når man vælger at bruge energien fra ens solcelleanlæg, skal man være opmærksom på der bliver produceret mere energi i løbet af dagtimerne. Derfor er prisen for ens el markant billigere mens solen stadig skinner.

Rengøring af solceller

Solceller virker bedst når der ikke er noget snavs eller skidt på dem. Dog er de for det meste selvrensende, så længe de har en hældning på mindst 15 grader. Denne hældning gør at det mest støv altså falder af helt naturligt. 

Hvis det skulle ske at de alligevel bliver beskidte, kan man selv foretage en rengøring af dem. Der er altid hjælp at hente hos os. Vi kan guide dig igennem det hele og hjælpe med de spørgsmål du nu måtte have. 

Nogle spørgsmål der måske kunne komme op allerede nu er F.eks. sne. Denne årstid giver desværre ikke meget sol til dine solceller, så forskellen mellem at have sne på eller af sine solceller, er ikke markant stor. 

Hvis ens solceller ikke er monteret med en skarp nok hældning, hvor der så bliver dannet et større lag sne, råder vi til at fjerne sneen fra dem. Dette giver en sikkerhed om der altid bliver omdannet energi, til dig som forbruger. 

Hvis du er nysgerrig for at se, hvor meget energi der bliver dannet fra dine solceller, kan du altid aflæse din elmåler. Dette er også en god ide at gøre generelt, for at sikre der ikke er sket nogle skader på solcelleanlægget.

Hvad siger kunderne?

Det vi kan gøre for dig

El-Tjek El-installationer Energioptimering Alarm & overvågning Renovering, modernisering & tilbygning Intelligente installationer Tavle- & HPFI-udskiftning Tele- & Data-installationer Service- & vedligeholdelsesaftaler

0 %
Kunde tilfredshed
0 %
Gennemskuelighed
0 %
Professionel